Kategori: TKM

Sommer = Ildelementet

Livet er kendetegnet ved en konstant glidende bevægelse. En forvandling mellem forskellige faser, hvor elementerne i perioder folder sig ud og i andre perioder folder sig ind – vi er nået til sommer – ild elementet, hvor Yin organet, Hjertet er øverste hersker/Kejseren, og har sin storhedstid.

Lad hjertet og hjernen danse

Den klassiske følelse, man forbinder med ild fasen, er glæde og alle nært knyttede følelser som varme, tilfredshed, glæde, intimitet, velvære, følelsen af at livet er værd at leve og kunne modtage varme og kærlighed uden bagtanke.

Hjertet er Yin, hjertet rummer bevidstheden om vores fulde potentiale, de muligheder vi har i dette liv og vores skabende kræfter. Her er alt muligt og det er her følelsen af, hvad der er rigtigt og forkert i sandhed sidder – dette er vores underbevidsthed.

Hjernen er Yang, det er her handlingen, rationalet, fordele og ulemper bliver vendt, alt efter situationen, vil vores reaktion blive truffet i forskellige dele af hjernen. Skal vi kæmpe eller flygte, hvad giver mig den største fordel? – dette er vores bevidsthed.

Tiden vi lever i lige nu, er domineret af Yang handlinger, truffet med hjernen uden at hjertet, altså Yin har været involveret. Det giver åbenlyse udfordringer, hvor det kommer til at handle om ” hvad får jeg ud af det”?

Ubalancer i overgangen mellem forår og sommer

I skiftet mellem forår og sommer kan du opleve symptomer nogle af nedenstående ubalancer:

  • Spændinger/lidelser langs hjerte/tyndtarm meridianerne. Fx i nakke, hals, tænder, øjne, øre, albue, skulder
  • Hovedpine
  • Fordøjelsesproblemer
  • Træthed, søvnløshed
  • Svimmelhed
  • Tristhed, depressivt humør, tungsind og utålmodighed

Her er et par gode råd til hvordan du kan styrke din hjerte energi

Ryd op!

Det kan være givet godt ud, at rydde op i dit liv. Rydde op er ikke kun at få skillet dig af med det tøj du alligevel ikke længere passer eller bruger, det kan også være personlige papirer – gemmer du til bunke? Måske er det garagen, loftet eller skuret der trænger til at blive gået igennem. Men det kan også være at få lavet tydelige grænser, for relationer der fylder og have klar tale om det du ønsker dig.

Stimulere din hjertemeridianen

Du kan også styrke dit ildelement ved at stimulere din hjertemeridian.

Du kan enten bruge dine hænder eller en gua sha.

  • Kom lidt olie på dine arme.
  • Start ved meridianen i armhulen og massér ned i små blide strøg mod meridianens afslutning på lillefingerens negl på indersiden.
  • Bagefter kan du stryge op af hjertemeridianens makker- tyndtarmen, som starter på lillefingerens yderside.

Lad hjertet vise dig vejen

En lille øvelse til dig der gerne vil arbejde bevidst med at reagere fra Hjertet.

Vær opmærksom på dine følelser, når følelsen kommer, har du kun et splitsekund til at mærke. Hvad der vil være rigtigt eller forkert at gøre i den givne situation.

Herefter tager hjernen over og begynder at overveje, hvad vil være bedst i situationen – og alt efter tidligere erfaringer, vil du så træffe dine valg.

Det kan godt være svært i starten. Hjernen vil forsøge at fortælle dig, at det er farligt og umuligt, og det kan man da ikke…..men med tiden og hvis du giver det opmærksomhed, bliver det lettere og Hjernen danner nye erfaringer.

YIN OG YANG SAMAREJDER

Ved at lade følelsen og Hjertet være årsagen til handling og Hjernen vil Yin & Yang samarbejde på mest fantastiske vis udfolde sig. Og glæden og friheden og kærligheden bliver den skabende kraft.

Skab balance i dit ildelement og åbne dit hjerte for at lukke mere glæde ind.

Af medlem af ZCT´s bestyrelse Dorthe Lambæk og Formand for ZCT Anette Hansen

Print Friendly, PDF & Email
Del på:
Facebook
Twitter
Email