Kategori: Klummen

Kan vi være enige om, at der er energi i alt, energi overalt, energi konstant?

Når du ser et græsstrå, påvirker det dig.

Et smil, en lyd, en smag. Der er energi i ingenting. Ingenting påvirker dig. Ingenting er noget. Som i en ikke- handling. En ikke-handling brister næsten af energi. Livet er fuld af valgsituationer. Af energi. Og ubenyttede enegier.

Chi er et gammel ordsprog for energi

Det kan staves og skrives på flere måder, bl.a. qi, ki eller prana, der egentlig betyder det samme, nemlig energi.

De forskellige stavemåder relatere til forskellige landes energiopfattelse og arbejde med chi- Således stammer ordet ki fra Japan og prana fra Indien.

Jeg har valgt at benytte chi, da kombinationen af disse bogstaver for mig beskriver en blødhed og en kraft, der i kombination giver mulighed for bevægende forening af yin og yang. Yin og Yang giver kraft og næring til chi- Sammen er de en del af en enhed. Uden hinanden vil der ikke være et mål eller formål. Valget og fravalget igen.

Manglende chi er mangel på livsenergi eller lys

.

Energi

Energi er ifølge fysikken et emne, der kan overføres fra et sted til et andet, kan omformes, og som ikke kan dannes eller destrueres.

i 1942 skrev den berømte fysiker Nikola Tesla: “ if you want to find the secret of the Univers, think in terms of energy, frequency and vibration”

Chi er vibrationer med forskellige styrker og rytmer. Disse vibrationer kan også opfattes i farver. Den, der er i stand til at se chi, vil se tanker og ord som farve omkring og i personen og kroppens organger. Universets hemmelighed og vores hemmelighed findes ved at kunne lytte og være et med denne energi. Så finder du svarende. Derfor er det muligt at sige, at chi er alt og i alt.

.

Chi oversættes også med livsenergi og lys

Chi er i en sten, et æble, i et barns smil, et vissent blad og i alt hvad vi omgiver os med, også sindet med dets tanker og spekulationer.

Manglende chi er mangel på livsenergi eller lys. Nogle mærker denne livsenergi fysisk, andre føler den og genkender den. Kun ganske få mennesker kan se chi, hvilket har bevirket, at emnet i mange år har været kontroversielt og måske stadig er det trods mange videnskabelige opdateringer. Vi søger bevis, sådant er vi ofte blevet opdraget. Alle føler chi, men sindet kan i visse situationer blokere for følelsen, så vi tror, vi ikke føler den.

Flere former for chi kendes på deres forskellige vibration. Her vil jeg tale om den chi, vi kender og arbejder med i personlig, spirituel udvikling og terapi.

Ord og tanker er chi

….som enten beriger dig eller frarøver dig energi. Vær bevidst om dette i alle forhold og vær opmærksom på det, når din energi bliver lav. Måske taler du for meget, måske har en anden sagt mere end nok. Hvert ord, vi tænker og siger, er ladet med den chi, der ligger bag dem. Et smil ment som en venlighed modtages med samme sind, et smil et andet sted fra modtages som sådan.

Bevidst eller ubevidst trænger begge smil ind i kroppen og organerne. Det er op til den enkelte at formidle denne information, enten ved at se det for, hvad det er, eller lade det blive næret i cellerne af tanker, hvor det forbruger chi.

Hvert ord, vi tænker og siger, er ladet med den chi, der ligger bag den

.

Ved mangel på livsenergi og lyd lider kroppen og planeten

Hvor forunderligt, at den danske zoneterapi de sidste + 30 år har arbejdet med chi.

Da chi-energi ikke kan dannes eller destrueres, omformere vi energi gennem vort arbejde. Ved zoneterapi henter og låner vi fra de respektive områder i kroppen.

Ved at lytte efter, hvad det egentlig er klienten siger, fortæller klientens krop og sprog, hvad der sker i zonerne. Så er det op til dig som terapeut at forstå, hvad du bliver fortalt, hvorefter hele dit behandlingsforløb vil glide nemmere.

Der opstår en symbiose mellem klient og terapeut, hvor udveksling af livsenergi foregår ganske blidt og uden interaktion af tanker og uforløste følelser.

Naturen som kilde til at generhverve chi

Der er forskellige måder at genopbygge chi på. Kolde brusebade er stadig den hurtigste og nemmeste måde at regenerere på. Luft ud, bring naturen ind, den renser og giver rummet ny energi. Ophold dig uforstyrret i naturen hver dag i mindst 20-30 minutter.

Naturen er en inspiration og glæde for vores livsenergi. Den påvirkes , som os af polernes chi og den kosmiske eller universielle chi, som vi henholdsvis modtager gennem vort åndedræt, milten og krone-chakraet.

Chi forsvinder ikke, den omformes

Af Lisbeth Skovmand Nielsen, medlem af ZCT, samt medlem af ZCT´s bestyrelse

.

Print Friendly, PDF & Email
Del på:
Facebook
Twitter
Email