Kategori: Klummen

Epigenetikkens grundidé er den ”alternative behandlers” bibel. Selvfølgelign påvirkes vores sundhed af kost, tanker og stress , mener ZCT’s formand

Da ZCT’S formand Anette Hansen uddannede sig til zoneterapeut for 30 år siden, var energi ikke noget, ”man” talte højt om. Qi, lyd- eller tankevibration. Kært barn mange navne. Men da hun var med til at udarbejde den Zoneterapeutiske Fagforståelse rykkede begreberne fremad.

”Essensen af videnskaben omkring epigenetik er, at det er dine omgivelser og din opfattelse af dine omgivelser,
der kan ændre din genetiske kode. Ikke gennem at ændre DNA’et fysisk, men ved at ændre ”aflæsningen”, forklarer hun.

Det annullerer den genetiske hjælpeløshed. ”For du er jo aflæseren. Du er afkoderen, siger Anette.

Videnskaben hjælper os
I dag er vibration et værktøj i behandlingen på lige fod med manuelle teknikker. Grunduddannelsen har de forskellige aspekter med – og dog er der brug for at nørde endnu dybere, mener Anette

Der forskes nemlig flittigt, og det er et felt i rivende udvikling. Nu med helt almindelige mennesker, der kan få indsigt i deres DNA profil for et par tusind kroner.

”Det betyder, at vi nu er et sted, hvor videnskaben hjælper os med at forklare, hvorfor vores behandlinger er pengene værd, og hvad der sker helt nede på atomplan. Det er ikke længere nok at vide, at en behandling virker – vi vil også vide hvorfor og hvordan? ”

Sammen med ZCT-bestyrelsesmedlem og skoleleder Sanne Andersen fra Aalborg har Anette Hansen derfor udviklet et efteruddannelsesforløb, der skal klæde terapeuterne på til at formidle den nye tids behandling.

Gode til at tage ny viden ind
Anette ser sådan på udviklingen, at ”alternative behandlere” har været gode til at tage ny viden ind, som måske først accepteres alment mange år senere. Herunder præmissen i epigenetik: At miljømæssige påvirkninger inklusiv kost, tanker, stress og følelser kan tænde og slukke for generne.

Jeg syntes, det er dejligt at vide, at vi ikke er ofre for skæbnen. At jeg selv i den måde, jeg vælger at leve på, har
indflydelse på mit liv og helbred

Det betyder ikke at jeg ikke kan blive syg, for det kan jeg selvfølgelig. Men det giver mig en forståelse af, at jeg så på et givent tidspunkt er blevet eksponeret for flere vira, end jeg har haft resurser til at modstå – og så må jeg efter bedste evne hjælpe min krop og mit sind til at komme godt igennem.” Det er dog vigtigt med en ydmyg tilgang, understreger Anette.

Epigenetik giver nemlig ikke ret til at slå sig selv eller andre oven i hovedet, for ikke at have spist, tænkt eller følt rigtigt. Der er altid mere til en situation, end det, vi umiddelbart kan se og høre -og så er det umuligt at dømme.

Mind over Matter
Når Anette underviser tager hun udgangspunkt i begrebet Mind over Matter

Det dækker over, at tanker, ord, handling og stress udløser bestemte hormoner, der aktiverer nervesystemet og dermed påvirker DNA’et til at tænde eller slukke for bestemte gener.

Generne i vores genom, reguleres af koder, og det reelt dem, der udgør tænd-sluk mekanismen. Det er i koden,
at det, du spiser, indånder eller oplever slår igennem

”Nogle ændringer varer hele livet, andre overføres til næste generation” forklarer Anette om perspektivet i den epigenetik, der bekriver hvordan alting er forbundet. Hvorfor vi alle har et ansvar, som vi må tage på os.

Intention og kohærens
Når klienterne ligger på briksen kan den nye viden omsættes i handling. ”Jeg kan for eksempel oplyse, at jo
mere fokuseret klienten er på, hvad hun ønsker at opnå, desto bedre effekt vil der være af behandlingen. Det handler om energi. Og om at kunne flytte energi derhen, hvor vi gerne vil have den.

Anettes opfattelse er, at ”når terapeuten har nærvær og er tilstede” opstår kohærens, som er en vibration, der kan skubbe til den inderste biokemi. Det indebærer, at terapeuten er bevidst om, præcis hvad det er for en behandling, der skal udføres – helt ned i den enkelte zone og endnu dybere ned i funktionen af det enkelte organ.

Det er her oplevelsen går fra at være en god behandling – til en fantastisk oplevelse, hvor både klient og terapeut kan mærke, at her sker der noget! Intention er nemlig afgørende. Kun sådan får vi lukket op for sluserne i epigenetikken, slutter Anette.

Kilde Zoneconnection blad 3/2020

Print Friendly, PDF & Email
Del på:
Facebook
Twitter
Email