Avocado er en frugt, og stammer fra avocado træet (Persea americana).

Avocadoens lidt syndige og fede smag, gør den til en favorit-spise hos mange af os. Og der skal heller ikke særlig meget til, andet end et pift med lidt citron og lidt frisk kværnet peber, for at den smager endnu mere fantastisk.

Det næringsrige frugtkød, der består af op til 30% fedtstof, er grøngyldent og bliver mørkt, når det udsættes for tryk, for temperatur under 6 °C og for luftens ilt. Mørkningen kan forsinkes ved, at frugten dryppes med citronsaft. Konsistensen er som fast smør og smagen let nøddeagtig.

.

Avocado har et højt indhold af kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. De er også en god kilde til energi, fordi de indeholder meget af “det sunde” fedt fra planter, men samtidig har de et højt indhold af de mindre sunde typer fedt, så du bør ikke spise avocado hver dag.

Du kan spise din Avocado rå med forskellige saucer, fyldt den med fx skaldyr, moses og krydres til fx den mexicanske guacamole eller snittes i salater, supper og saucer.

En daglig avocado forbedrer tarmfloraens indhold af sunde bakterier, som omsætter kostfibre til kortkædede fedtsyrer, der har en myriade af sunde virkninger i hele kroppen. Avocadoens kostfibre sænker mængden af galdesyrer i tarmindholdet

Velbekomme

Print Friendly, PDF & Email
Del på:
Facebook
Twitter
Email