Kategori: Planteriget

ÆTERISKE, også kaldet ESSENTIELLE olier, er aromatiske planteekstrakter fra lægeurter, blomster, harpiks, blade, bart, frugter og rødder.

I planterne har duftstofferne fungeret som lokkemiddel eller forsvar. Det er noget af den “intelligens”, vi låner fra planteriget, når vi anvender æteriske olier.

Olierne bliver hyppigst udvundet ved dampdestillation. Der skal store mængder af friskhøstet plante materiale til.

Når et brand hævder at være % ren, garantere det, at olien er udvundet af planter og ikke spædet op med syntetisk fremstillet olier.

SÅDAN VIRKER OLIERNE

FYSISK

Olierne repræsenterer planternes dybe struktur og virker ved at støtte kroppen på samme måde, som den hjælper planten til balance og ligevægt. Man kan sige, at vi låner planternes immunforsvar. Essentielle olier er naturlig power og noget kroppen genkender, hvorfor den med det samme ved, hvordan den tager olierne til sig. Fra denne tilstand har vores krop de bedste betingelser for at finde naturlig balance og sundhed.

FØLELSESMÆSSIGT

Lugtesansen har direkte forbindelse til det center i hjernen, som styrer vores følelser og vores humør. Når
duften af en æterisk olie rammer vores næse, transporteres de aktive stoffer direkte op i vores limbiske
system, “vores følelsesmæssige hjerne”. Olierne giver os mulighed for at bruge denne forbindelse aktivt. Vi
kan påvirke og støtte vores humør, stemning og følelser i en retning, der gavner os.

ENERGETISK

Alting vibrerer med en frekvens, som kan måles i megahertz. Jo mere vital, desto højere frekvens. Bruce Taino
kortlagde i 1992, at kroppens vibration falder, når vi er syge. Fra 68-62mhz i en rask krop, til 58-42mhz i en krop, der bekæmper sygdom.
Derfor kan olierne, qua deres høje vitalitet, hjælpe os med at hæve og fastholde en højere megahertz og dermed højne vores vitalitet. Når kroppen lever i højere vibrationer, bliver lavere energier såsom tunge følelser nemmere at slippe, fordi tyngde ikke kan eksistere i miljøet af balance og fred.

DE ENKELTE OLIER OG BRUGEN AF DEM

Der findes et hav af olier, med mange forskellige anvendelses muligheder. Her er blot et lille udpluk:

BERGAMOT

Olien for selvaccept og selvsikkerhed. Transformerer følelser af fortvivlelse, selvfordømmelse og manglende selvkærlighed. Bringer optimisme og håb. Forløser stagnerede følelser og begrænsende
overbevisninger ved at sætte gang i vores energisystem. Marie Kondo (rengørings-ikon) for cellerne. Inspirerer os til at dele vores inderste med verden. Vi bliver i stand til at elske os selv ubetinget

GRAPEFRUGT

En olie der handler om at ære kroppen. Lærer os at have respekt for kroppen, så vi bliver i stand til at sætte pris på den. Vi kommer i kontakt med de områder, hvor vi ikke tager os kærligt af os selv. Kroppen skal behandles som et højt elsket barn eller kæledyr. Grapefrugt viser os, hvordan vi kan mærke
og ære vores reelle behov. Vi kommer i kontakt med det, vi i virkeligheden trænger til. Ideel til alle former for kropsskam eller manglende kropslig trivsel.

LAVENDEL

Beroligende. Styrker kommunikationen, så vi bliver i stand til at kommunikere vores ægte tanker, følelser og behov. Derfor er lavendel også ideel til stress, der handler om at forlade os selv. Styrker følelsen af at være hørt, set og elsket. Lindrer spændinger. Ideel til søvn (20 % bliver dog meget snakkende). Genial til hud, brandsår, rifter, myggestik, solskader og kløe. Lindrer frygt og giver mod til at sige nej til negative valg.

OREGANO

Booster immun systemet. Skærer alt negativt fra, også f.eks fodvorter. Fjerner alt, der forhindrer vækst og opløser begrænsninger. Ideel til stædige typer, som man ikke kan lære noget. Oregano viser os vejen til ydmyghed og given slip, også i jagten på det materielle. Kan bruges i madlavning. Oregano er en varm olie. Derfor kan den med fordel indtages i kapsler eller fortyndes med kokosolie og smøres langs rygsøjlen.

MAGNOLIA

Olien for samhørighed og medfølelse. Magnolia giver ro og transformerer alle former for bekymring og angst. Styrker hormoner og libido. Styrker hud og skaber en nærende søvn. Vi lander i medfølelse, kærlighed og harmoni, også i relationen til os selv. Transformerer de mange mure og beskyttelseslag, vi kan sætte op for os selv. Vi transformerer barndommens smerte, og bliver i stand til at være kærlige forældre for os selv.

Kilde Zoneconnection blad 1/2020

FRANKINCENSE

Olien for sandhed. Vores individuelle sandhed. Kendt som kongen over alle olier. Langt de fleste lyver om deres reelle behov. Både over for sig selv og andre. Giver nye perspektiver. Genial til hud, celler og nervesystem. Angst og spændinger. Højner bevidsthed og skaber spirituel vækkelse og evolution. Styrker os i at slippe løgne og alle former for lavere vibrationer. Fjerner skyklapper og bringer lys i mørket. Styrker relationen til far

Print Friendly, PDF & Email
Del på:
Facebook
Twitter
Email